עבורי, תרגול מיינדפולנס מיידע את הדרך שאני מבינה את הכאב והקושי שמטופליי פוגשים, את הדרך בה הם (וכולנו, מעצם היותנו בני אדם) מנסים להתמודד עימם ואת הדרכים החדשות שניתן לסגל.
ההסתכלות הזו אינו מוגבלת לסוג מסוים של כאב או קושי, היא רחבה מספיק לכלול כאב על כל גווניו.
אם את אש.ת טיפול שמכיר.ה מיינדפולנס ומעוניינ.ת להעמיק את ההיכרות, ההבנה והשימוש במיינדפולנס בשדה הטיפולי, אני ממליצה בחום על תכנית הכשרת מנחי MBCT-
Mindfulness Based Cognitive Therapy במכון מודע.
בתכנית נלמד לעומק ובאופן אישי את התרגול, נלמד על ההיסטוריה והרקע של התרגול, על מחקרים סביב השפעותיו על תפקודי המוח ועל השילוב עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי. כל אלו יובילו ללמידת פרוטוקול ה MBCT על בוריו. זהו פרוטוקול מבוסס מחקר לטיפול בחרדה והישנות של דכאון אשר נמצא בשימוש במערכות הבריאות הציבורית באנגליה ובקנדה, ומתחיל להגיע גם למערכת הבריאות בישראל.
את התוכנית מובילה סמדר יהודה גזית, פסיכולוגית קלינית מומחית וממובילות התחום בארץ, אשר בנתה את ההכשרה בייעוצו וברכתו של פרופסור זינדל סגל, ממייסדי הפרוטוקול בטורונטו, קנדה. בתכנית ישתתפו מרצים אורחים מומחים כגון פרופסור נאוה לויט בן-נון, דר׳ קרן ארבל ושימי לוי ישובי.
זכיתי גם אני ללמד לצידה של סמדר ואנשים טובים ומוכשרים אלו. iבנימה אישית, עברתי הכשרות רבות בחיי ולמרות שאיני לגמרי אובייקטיבית, אלו אחת מההכשרות הטובות שפגשתי.
אם תחום המיינדפולנס כבר מדבר אלייך, אני ממליצה בחום על הכשרה יסודית ופרקטית לכלים יעילים בעבודה הטיפולית.